Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
 • Word lid van Faculteitsvereniging EOS

  Je hebt boeken en samenvattingen nodig om mee te leren, je gaat nadenken over je verdere carrière, maar je wil bovenal eerst een fantastische studententijd hebben. Deze drie dingen gaan bij faculteitsvereniging EOS hand in hand. Je kunt bij EOS terecht voor je studiebenodigdheden, je leert de aansluiting van je studie op de arbeidsmarkt kennen en EOS zorgt het hele jaar door voor genoeg borrels en

  lees meer....
 • Hospitalitist

  Join the team of the Hospitalitist!

  Ben jij een echte carrièretijger? Dan is de Hospitalitist iets voor jou. Ga aan de slag bij de vetste feesten, festivals en chique hotels. Meer weten? Klik op lees meer!

  lees meer....
 • Word Vriend van EOS!

  Heeft EOS jouw studententijd een stuk leuker gemaakt? Draag jij nog steeds de vereniging een warm hart toe, ondanks dat je niet meer aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen studeert? Of ben je misschien wel een betrokkene van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en wil je EOS graag steunen? Word dan nu vriend van EOS!

  lees meer....

EOS is de vereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De Faculteitsvereniging is vernoemd naar Eos, de Godin van de Dageraad, en is opgericht op 27 augustus 1996. Op die bewuste dag was de fusie van Mundus (vereniging Politicologie) en Com Laude (vereniging Communicatiewetenschap) een feit. Een nieuw begin. Een nieuwe dag. Een nieuwe dageraad. Inmiddels is EOS met meer dan 1600 leden uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve verenigingen van de VU én Nederland. Momenteel zetelt het XXIe bestuur van de vereniging en in de afgelopen 20 jaar heeft de vereniging zich op alle vlakken sterk ontwikkeld.

Faculteitsvereniging

EOS vertegenwoordigt als faculteitsvereniging niet één bepaalde studie, we zijn er voor alle opleidingen van de faculteit der Sociale Wetenschappen. Daar vallen onder meer de bacheloropleidingen bestuurs- en organisatiewetenschap, communicatiewetenschap, sociologie, politicologie en culturele antropologie & ontwikkelingssociologie. Daarnaast vertegenwoordigen we legio premaster- en masteropleidingen. 

Commissies

Er zijn 23 commissies met in totaal 120 commissieleden die door het jaar heen ongeveer 80 zeer uiteenlopende en altijd interessante activiteiten organiseren omtrent studie, carrière en sociaal gebied.
Solliciteren voor commissies kan eind september en januari.
Solliciteren voor het bestuur van EOS kan vanaf maart.

Ontplooi je talenten en verken de arbeidsmarkt

EOS is met al deze activiteiten ook een uitstekende kans om je eigen talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Je kunt als commissielid zeer variërende activiteiten organiseren of een jaar bestuur gaan doen en hiermee je CV en jezelf een enorme boost geven. Telkens weer horen wij van bedrijven en (semi-)overheid dat zij zeer veel waarde hechten aan precies deze activiteiten naast je studie.

Als regulier lid kun je op een laagdrempelige, interactieve manier in contact komen met het bedrijfsleven en de (semi-)overheid middels de vele workshops, in-housedagen, lezingen en scriptieprijzen. Houd hiervoor onder andere de twee loopbaanweken (FSW Loopbaanweek), het MarCo carrière-event (MarCo) en de Mindshare Thesis Award in de gaten.

Korting op studieboeken

Dat is echter niet alles, je krijgt bij EOS ook nog eens tot 15% korting op je studieboeken en je kunt aan de balie samenvattingen halen tegen een spotprijsje.