Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
 • Word lid!
  Word lid!
 • RvA en Solcie leden gezocht!
  RvA en Solcie leden gezocht!
 • EOS Presents: Night Tales
  EOS Presents: Night Tales
 • EP Elections
  EP Elections
 • LCB 2019: City of the Future
  LCB 2019: City of the Future
 • Ledenweekend
  Ledenweekend

Lustrumweek

03Oct.

Van oktober 03, 2016 09:00 tot oktober 07, 2016 23:59

Bij Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, 1081 Amsterdam, Nederland

Sinds EOS haar vleugels op 27 augustus 1996 voor het eerst uit mocht slaan, heeft zij al talloze studenten bijgestaan in het uitgroeien van puisterige eerstejaars tot verstandige, goed op de arbeidsmarkt voorbereide, gediplomeerden. De afgelopen twintig jaar heeft de godin van de dageraad zich in verscheidene vormen geopenbaard en is zij zelf eveneens getransformeerd tot de krachtige vereniging die zij anno 2016 is. Het moge duidelijk zijn dat EOS de gelegenheid met beide handen aanpakt om, te midden van de verenigingspijlers Study, Fun & Business, het IVe lustrum tot een waar festijn te maken.

Het is het XXIe bestuur en de Lustrum Commissie een waar genoegen u uit te mogen nodigen voor De Lustrumweek, die zal plaatsvinden van maandag 3 oktober 2016 tot en met vrijdag 7 oktober 2016.


Maandag 3 oktober

De Lustrumweek kan natuurlijk niet starten zonder de opening. Op maandag 3 oktober vanaf 13:00 zal op de VU het IV'e lustrum der Faculteitsvereniging EOS officieel geopend worden door niemand minder dan onze rector magnificus, prof. dr. Vinod Subramaniam! Daarnaast kan je genieten van een kopje koffie of thee met een lekkere versnapering. Klik hier om je aan te melden.

's Avonds zal de jaarlijkse Kick Off plaatsvinden! In Escape Studio zullen Justin Mylo, Alain Groove, DeepDownSouth en last but not least onze eigen Frezo Vivace ervoor zorgen dat het feest vele lichtjaren door zal gaan. Kaartjes kosten €7,50 voor leden en €10,- voor niet-leden, maar let op: Voor de vroege astronauten onder onze leden zijn er ook de speciale Early Birds voor €5,-. Kun je jouw geld beter bewaren voor je ruimtereis? Kom dan sneller dan het licht naar de Bestuurskamer (HG-02A61) en wie weet heb jij een Early Bird te pakken! Kom met ons feesten in Escape en geniet van een kosmisch drankje. Klik hier om je tickets online te kopen.

Dinsdag 4 oktober

De ochtend... of liever gezegd: middag na de ultieme KICK OFF van de Lustrumweek moet er natuurlijk wel gezamenlijk uitgebrakt worden! Heel EOS Brakt... Kom gezellig chillen in FoyEOS vanaf 12.00 uur, we zorgen dat er genoeg koffie en thee is en wat al niet meer. Daarnaast zal er een heerlijk filmpje op staan om te zorgen dat je weer een beetje bijtrekt voor het avondprogramma. Klik hier op je aan te melden.

Dinsdagavond duiken we om 21:00 uur de kroeg (Il Caffè) in en zullen we daar een welbekende pubquiz doen. Niet zomaar een pubquiz, het is tenslotte wel het lustrum! Dus bereid je maar goed voor op een pubquiz met nèt wat andere vragen en categorieën dan je gewend bent... Deelname aan de pubquiz kost €5,-. Na de quiz kunnen we natuurlijk gezellig door blijven borrelen in de kroeg. Klik hier om je aan te melden.

Woensdag 5 oktober

Naast alle feestjes en borrels is er in de Lustrumweek natuurlijk ook ruimte voor een beetje lichaamsbeweging. Op woensdag verplaatsen we ons daarom naar het Sportcentrum op Uilenstede voor de nodige dosis lichaamsbeweging. Red Bull zal aanwezig zijn om het energieniveau wat op te krikken. De sportdag begint om 11:00 uur.  Klik hier om je aan te melden.

Een traditie in de 20-jarige geschiedenis van EOS die zijn weerga niet kent is het beroemde en beruchte spel 'Verzuipen in Mokum'! Tussen 17:00 en 19:00 zal er een bloedstollend spel gespeeld worden, middenin ons Mokum. Denk aan Expeditie Robinson, Wie Is De Mol en De Slimste Mens, gooi het in een multivariate analyse, trek er de wortel van en je weet precies nog niks. Maar dat het spannend wordt, je kennis op allerhande manieren wordt getest en het wel makkelijk is als je Amsterdam een beetje kent, dat is zeker! Traditiegetrouw gaan we aansluitend een hapje eten en de stad nóg beter leren kennen tijdens een kroegentocht. Klik hier om je aan te melden voor Verzuipen in Mokum.

Donderdag 6 oktober

Op donderdagmiddag tussen 13:00 en 17:00 zal de Carrièredag plaatsvinden. Er komt eerst een keynote spreker aan het woord, maar wie en waarover houden we nog even geheim. Daarna zullen we ons verdelen over twee workshops. Deelname aan de Carrièredag is gratis, dus pak je kans om één van de volgende workshops te volgen:

 • Joris Funcke duikt in zijn workshop 'Communicating the New' in de manieren van communiceren. De oude stijl blijkt tegenwoordig steeds minder effectief. Mensen zijn niet tégen verandering, ze zijn er tegen om zelf veranderd te worden. Deze workshop is een krachtig middel om te leren hoe je ambassadeurs voor jouw boodschap creëert, in plaats van slechts volgers, door gebruik te maken van creativiteit en de principes van co-creatie. Op deze manier leer je om mensen juist te kunnen betrekken, in plaats van ze te moeten overtuigen.
 • Heb je altijd al eens willen weten hoe het er binnen defensie allemaal aan toe gaat? Dan is dit de uitgelezen kans, want namens defensie zal kolonel Bolderheij, Universitair Hoofddocent Sensorsystemen aan de Nederlandse Defensie Academie, de derde workshop van de carrièredag op zich nemen! 

  Naast het verdedigen van het Nederlandse grondgebied wordt de krijgsmacht regelmatig en soms ook permanent ingezet voor andere taken zoals bijvoorbeeld vredesmissies, anti-piraterij missies, de bestrijding van drugshandel en de bestrijding van mensensmokkel.

  Bij het uitvoeren van deze taken zet Defensie vaak zeer geavanceerd materieelin en beschikt daarvoor over goed opgeleid personeel. Dit personeel moet in staat zijn om dit materieel zo goed mogelijk in te zetten en moet daarvoor over een grondige kennis van deze systemen beschikken en tevens een goede inschatting van de situatie kunnen maken. Bij het analyseren van de situatie spelen ook allerlei menselijke factoren een rol, zoals bijvoorbeeld de gebruiken en gewoontes van plaatselijke bevolkingsgroepen, wetten en handelsovereenkomsten.

  In deze workshop zullen een aantal missies worden besproken en zal aan de deelnemers gevraagd worden om een analyse van de menselijke factoren te maken die het succesvol uitvoeren van de missie kunnen beïnvloeden. Vervolgens zullen aan de hand van deze analyse een aantal mogelijke scenario’s opgesteld worden die de basis vormen van een planning ten behoeve van de uitvoering van bij de missie behorende taken.

Op donderdagavond verplaatsen wij ons naar de vertrouwde Tuinzaal voor een overheerlijke barbecue. Het vlees wordt verzorgd door een echte slager, maar ook voor de vegetariërs zal er natuurlijk wat lekkers zijn. Daarnaast kan je zoals gewoonlijk genieten van een lekker drankje (of twee..).

Koop nu voor maar €7,50 je kaartje!

Let op! De BBQ is aansluitend op de carrièredag, maar hiervoor moet je je apart inschrijven...

Klik hier om je aan te melden voor de Carrièredag

Helaas, de barbecue zit vol. Hierdoor is het niet mogelijk om je hiervoor in te schrijven. 

Vrijdag 7 oktober

Het Lustrumgala zal plaatsvinden op vrijdag 7 oktober in Slot Assumburg te Heemskerk. De entreeprijs van het gala bedraagt €90,- met daarin inbegrepen: De busreis erheen, een tweegangendiner, open bar, live jazz band, DJ's, overnachting in het slot, ontbijt en de busreis terug naar Amsterdam.  Klik hier om je aan te melden voor het gala.

Niks missen?

Wil jij er zeker van zijn dat je niets mist tijdens de Lustrumweek? Klik dan hier om een passe-partout te kopen.


Nieuws

Meld je aan voor de Raad van Advies of de Solcie!

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de Raad van Advies en de Sollicitatie Commissie van EOS! 

Ben jij initiatiefrijk, kan je goed samenwerken en je inleven in anderen? Maar kan jij ook onafhankelijk een oordeel vormen, adviseren en verantwoordelijk en discreet met informatie omgaan? Dan zoeken wij jou voor één van deze commissies! 

Lees meer...

Blog

EOS-blog #16: EP Elections: Discussing a future worth voting for

Lieve lezers,

De Europese Parlementsverkiezingen zijn voor vele van jullie waarschijnlijk een bekende naam, maar waar gaat het eigenlijk over?

Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden sinds de laatste verkiezingen voor het Europees Parlement plaatsvonden. Maar op 23 mei is het weer zo ver, dan begint de stemming voor het Europees Parlement 2019.

Lees meer...