Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
  • EOS businessclub
    FAQ

EOS is de Faculteitsvereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In totaal heeft EOS ongeveer 1400 leden. EOS organiseert het hele jaar activiteiten rondom haar drie pijlers study, fun en business. Een lidmaatschap bij EOS is geheel vrijblijvend. Daarnaast krijg je korting op studieboeken en kun je samenvattingen kopen.

Je kunt je als lid via de website inschrijven. Om lid te worden moet je studeren aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Onder het kopje word lid! vind je het inschrijfformulier. Voor een lidmaatschap betaal je slechts 15,- per jaar. Je kunt op elk moment in het collegejaar lid worden van EOS. De contributie wordt betaald door middel van een automatische incasso.

Voor mensen die niet studeren aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen hebben we een speciaal lidmaatschap genaamd ‘Vriend van EOS’. Als Vriend van EOS betaal je ieder jaar een contributie die minimaal het jaarlijkse contributiebedrag is voor leden (vijftien euro). Als Vriend van EOS ben je welkom op alle EOS-activiteiten en ALV’s en mag je deelnamen aan bepaalde commissies. Meer informatie over het lidmaatschap ‘Vriend van EOS’ vind je hier.

Nee. Voor het lidmaatschap van EOS hoef je slechts één keer het inschrijfformulier in te vullen. Je lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd, tot het moment van uitschrijven.

Je kunt je persoonlijke gegevens wijzigen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt EOS op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op de tweede verdieping hebben we een ledenruimte, genaamd FoyEOS (HG-02A03). Deze is elke werkdag geopend van 10:00 tot 16:00. Daarnaast bevindt zich op de tweede verdieping onze bestuurskamer (HG-02A61). Deze is van maandag tot en met donderdag geopend van 10:00 tot 17:00. Op vrijdag is deze geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Nee, EOS kent geen verplichtingen. Deelname aan activiteiten is op vrijwillige basis. Alles kan maar niets moet.

Als actief lid neem je deel in één van de vele commissies die Faculteitsvereniging EOS kent. Je zit samen met andere leden in de commissie en organiseert activiteiten rondom de drie pijlers study, fun en business. Je leert op deze manier dus veel medestudenten kennen en daarnaast is het een goede manier om je CV uit te breiden. Informatie over de verschillende commissies kun je hier vinden. De commissies gaan twee keer per jaar van start, in september en in februari. Houd onze Facebook en website in de gaten voor informatie over de sollicitatieprocedure.

Je kunt je studieboeken en samenvattingen elke doordeweekse dag bij de EOS-balie kopen welke in FoyEOS te vinden is (HG-2A03). De balie is elke dag van 10:00 tot 16:00 geopend. Mocht je buiten deze tijden een boek of samenvatting aan willen schaffen, neem dan contact op met een van de bestuursleden. Daarnaast kun je boeken ook via de website bestellen, je kunt deze dan ophalen in FoyEOS.

Je kunt je via de website uitschrijven. Onder het kopje leden vind je het uitschrijfformulier. Opzeggen voor het volgende collegejaar moet voor de datum die ieder collegejaar gecommuniceerd wordt door de penningmeester van het bestuur. Daarna wordt je lidmaatschap automatisch verlengd en wordt de contributie geïncasseerd. De contributie kan dan niet worden teruggestort.

Als je niet meer aan de FSW studeert en je uitschrijft als lid, kun je ervoor kiezen om Alumnus/Alumna of Vriend van EOS te worden. Als Alumnus/Alumna word je op de hoogte gehouden van EOS-activiteiten en kunnen oud-studiegenoten elkaar één à twee keer per jaar ontmoeten tijdens een gezellige EOS-activiteit, die speciaal voor hen wordt georganiseerd door de Alumni Commissie. EOS is van mening dat afgestudeerden aan FSW van grote waarde kunnen zijn voor de vereniging. Deze waarde kan zich met name uiten in de ervaringen en contacten van deze mensen.

Vrienden van EOS zijn EOS-Alumni of FSW-betrokkenen die niet (meer) aan de FSW studeren, maar nog steeds betrokken willen blijven bij EOS. Vrienden van EOS betalen jaarlijks een zelfvastgesteld bedrag waarmee ze de vereniging financieel steunen. Hier krijgen Vrienden van EOS, naast vele karmapunten, ook nog wat leuke extra’s voor terug.

Deze kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gezellig langs in onze ledenruimte (HG-02A03) of onze bestuurskamer (HG-02A61), daar zitten onze bestuursleden klaar om je vragen te beantwoorden.

Nieuws

Coronavirus Update

Dear EOS-members,

Unfortunately, due to the measures taken by the VU regarding the coronavirus, FoyEOS will be closed for the forseeable future.

For now, we hope everyone is well, and we will keep you guys updated through our social media channels.

Our Instagram and our facebook.

To reach us with questions/remarks, you can contact us personally, you can e-mail to Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. or send a WhatsApp message to the EOS number: +31205986725

Love,

The XXVth Board 

 

 

Blog

EOS Blog #5: Politics Week 2021!

Op woensdag 17 maart aanstaande vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Het is dan ook tijd om ons als electoraat voor te bereiden en daarom organiseert EOS de POLITICS WEEK! Tijdens de Politics Week worden de volgende activiteiten georganiseerd:

  

Het debat met Nicki Pouw-Verweij zal zorg en corona betreffen: haar expertise. Opleidingsdirecteur Politicologie Naná de Graaff is de moderator van dit debat tussen Nicki Pouw-Verweij en studenten. Het onderwerp en de moderator van het debat met Sofyan Mbarki zal later bekend worden gemaakt.

Tijdens de partijenmarkt ga je in breakoutrooms in gesprek met verschillende politieke partijen en ontdek je welke partij het beste bij jou past! Partijen die sowieso aanwezig zijn: CDA, D66, PvdA, PvdD en SP!

Inschrijven kan via deze link! We hopen je te zien!

EOS Blog #4: The upcoming projects!

Hi allemaal,

Daar is die dan, de eerste blog van het nieuwe jaar! Maar helaas is er nog niet veel veranderd; de corona maatregelen zijn nog steeds hetzelfde en misschien wordt het nog wel strenger ☹. Misschien vragen jullie je wel af; waar zijn jullie de hele dag mee bezig dan?

Lees meer...