EOS is de vereniging van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De faculteitsvereniging is vernoemd naar Eos, de godin van de dageraad, en is opgericht op 27 augustus 1996. Op die bewuste dag was de fusie van Mundus (vereniging Politicologie) en Com Laude (vereniging Communicatiewetenschap) een feit. Een nieuw begin, een nieuwe dag, een nieuwe dageraad. Inmiddels is EOS met meer dan 1500 leden uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve verenigingen van de VU én Nederland. Momenteel zetelt het XXVe bestuur van de vereniging en in de afgelopen 20 jaar heeft de vereniging zich op alle vlakken sterk ontwikkeld.

Faculteitsvereniging

EOS vertegenwoordigt als faculteitsvereniging niet één bepaalde studie, maar wij zijn er voor alle opleidingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Daar vallen onder meer de bacheloropleidingen Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Communicatiewetenschap, Sociologie, Politicologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie onder. Daarnaast vertegenwoordigen wij legio pre-master- en masterstudies. 

Commissies

Er zijn 24 commissies met in totaal 120 commissieleden die door het jaar heen ongeveer 80 zeer uiteenlopende en altijd interessante activiteiten organiseren binnen de pijlers Study, Fun en Business. Solliciteren voor commissies kan eind september en januari. Solliciteren voor het bestuur van EOS kan vanaf maart.

Ontplooi je talenten en verken de arbeidsmarkt

EOS is met al deze activiteiten ook een uitstekende kans om je eigen talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Je kunt als commissielid zeer variërende activiteiten organiseren of een jaar bestuur gaan doen en hiermee je CV en jezelf een enorme boost geven. Telkens weer horen wij van bedrijven en (semi-)overheid dat zij zeer veel waarde hechten aan precies deze activiteiten naast je studie.

Als regulier lid kun je op een laagdrempelige, interactieve manier in contact komen met het bedrijfsleven en de (semi-)overheid middels de vele workshops, inhousedagen, lezingen en scriptieprijzen. Houd hiervoor onder andere de FSW Carrièreweek, het jaarlijkse congres en de Mindshare Thesis Award in de gaten.

Korting op studieboeken

Dat is echter niet alles, je krijgt bij EOS ook nog eens tot 15% korting op je studieboeken en je kunt bij de balie in FoyEOS ook samenvattingen kopen.